Home
Klantenservice
Onze organisatie
Particulier
Gezondheid
Hypotheken
›› Inkomen
Personen
Recreatie
Uitvaart
Verkeer
Vermogen
Wonen
Zakelijk
Financieringen
Schade...Wat nu?
Nieuws
Contact
Mijn Polissen
INKOMEN
Aanvullend pensioen / eerder stoppen met werken
 
Sommige mensen zouden wel willen werken tot hun 80e. Andere mensen stoppen liever op hun 50e. Hoe zit het met u?
Veel Nederlanders bouwen via hun werkgever een pensioen op. Maar weet u precies hoe uw pensioenregeling eruit ziet? Bouwt u wel een volledig pensioen op? Misschien bent u al wel een of meerdere keren van werkgever veranderd. Hoe zit het dan met uw pensioen? De kans is groot dat er een pensioengat is ontstaan.

En hoe zit het met de AOW? Nu ontvangen alle Nederlanders vanaf hun 65e verjaardag nog een AOW-uitkering. Misschien is er straks wel helemaal geen AOW-uitkering meer ??

Allemaal dingen waaraan u niet dagelijks denkt. En dat hoeft ook helemaal niet. Maar als u straks eerder wilt stoppen met werken, of als u uw pensioen wilt aanvullen, zult u daar toch tenminste een keer bij stil moeten staan. Pallas Financieel Advies kan u daarbij helpen.

Wij kunnen uw pensioengat berekenen. Ook kunnen wij berekenen wat uw pensioentekort wordt, als u eerder stopt met werken. Om dat tekort op te vullen zijn er een aantal mogelijkheden. Een van de meest bekende is de zogenaamde lijfrenteverzekering. Een belangrijk voordeel hiervan is: de fiscus betaalt mee….

We kunnen ons voorstellen dat u niet alles kunt overzien. De beste oplossing is om een afspraak te maken met een van onze adviseurs. Bel ons voor een afspraak 073-523 09 23.

 
Gouden handdruk
 
Zo haalt u zoveel mogelijk rendement uit uw ontslagvergoeding:

Investeer met belastingvoordeel
laat uw werkgever uw ontslagvergoeding in een koopsom storten bij een verzekeringsmaatschappij.
(wij handelen alles verder af met uw werkgever)
kies in welke fondsen u wilt beleggen met of zonder garantie ??
kies een datum wanneer u met pensioen wilt gaan en het geld vrijkomt
bepaal of u 90% of 110% van de opgebouwde beleggingswaarde wilt laten uitkeren in geval van overlijden van de verzekerde
U kunt hier u rendement bepalen en, indien gewenst, direct een polis sluiten. Vanzelfsprekend kunnen wij ook andere aanbieders voor u vergelijken. Wij informeren en adviseren u graag verder. U kunt ons bereiken via het nummer 073-523 09 23.

Direct geld nodig
Heeft u uw ontslagvergoeding direct nodig, sluit dan een directe lijfrenteverzekering af. U ontvangt dan een periodieke uitkering. De uitkeringen zijn wel belast, maar omdat de uitkering in gedeeltes is gesplitst, is waarschijnlijk het lagere belastingtarief van toepassing.

Een alternatief is het gehele bedrag op uw eigen rekening te laten storten. Uw werkgever dient dan direct inkomstenbelasting en premies in te houden, waardoor u veel geld misloopt. Voorbeeld: Met een ontslagvergoeding van € 75.000 is het hoogste belastingtarief van toepassing, waardoor u netto maar € 36.000 ontvangt.

U kunt nu 100% belastingvrij investeren. Op het moment dat u het geld na uw 65e nodig heeft, komt u in een lagere belastingschijf terecht waardoor u minder belasting hoeft te betalen.Wij informeren en adviseren u graag verder. U kunt ons bereiken via het nummer 073-523 09 23.

 
Algemene Nabestaandenwet (ANW)
 
Heeft u wel eens stil gestaan bij de mogelijkheid dat u of uw partner komt te overlijden. Het is geen prettig onderwerp, maar wel belangrijk om eens goed over na te denken. Wat zou dit betekenen voor de financiële zekerheid van uw nabestaanden? Wat zijn de gevolgen? Een goede verzekering kan veel onzekerheid voorkomen. Het vangnet van de overheid (Algemene Nabestaandenwet) is een oplossing die lang niet iedereen past.

De ANW-hiaat verzekering garandeert een goede financiële oplossing.

Let op: Als u een ANW-uitkering ontvangt omdat u kinderen onder de 18 jaar verzorgt, bedenk dan dat de uitkering stopt als het jongste kind 18 wordt. Ook dan is een ANW-hiaat verzekering een goede oplossing.

Als u denkt dat u niet in aanmerking komt voor een volledige ANW uitkering en dit is niet collectief verzekerd via uw werkgever, kunt u een offerte aanvragen of een afspraak maken.
 


 
 
Heerendonklaan 209   5223 ZZ   's-Hertogenbosch
Tel: 073-523 09 23 Fax: 073-523 09 24 E-mail: pallas@hetnet.nl